Trumf

Vår genomsnälla lilla “chokladpralin”

Perfect Trumph Card of American Madness

Född: 20190424

Regnr SKK: SE59060/2019

Mor: Trails Ends Secret Life

Far: Alta Play Once Again A Red Token

Attribut

Färg: röd trefärgad

Ögon: ett blått, ett blått/brunt

Svans: lång svans (dock kuperad till stubb, ej NBT)

Mankhöjd: 40cm

Vikt: 14kg

Personlighet

Trumf är en fullkomligt genomgod liten charmör som, precis som namnet antyder, har förmågan att dra fram trumfkort efter trumfkort på sin livsväg. Hans absolut starkaste kort är hans kärlek till människor, såväl stora som små. Till sättet är han härligt harmonisk, gladlynt och framförallt otroligt trygg i sociala situationer – vilket gör honom till en alldeles fantastisk liten terapihund! 

Trumf är just nu under utbildning till att bli terapihund tillsammans med sin fodervärd Johanna som säger att han har ett sjätte sinne, för han vet precis vilken människa som behöver honom för tillfället och har en fantastisk förmåga att kunna anpassa sin energinivå efter den han umgås med. Hans nallebjörnslika utseende kan få vem som helst att smälta och han tackar aldrig nej till att tjänstgöra som Överste Nallebjörn för varenda liten själ som kan tänkas behöva honom. Trumf älskar verkligen sitt jobb lika mycket som han älskar alla typer av människor, oavsett om det handlar om vuxna, ungdomar eller små barn så har han alltid lite kärlek till övers. 

I träningen är Trumf en nyfiken och lättlärd kille som gillar nya utmaningar och tar sig an allt man erbjuder honom med stor entusiasm. Han är en mästare på att imponera med ett av sina många tricks och att kasta tärning med munnen är hans allra senaste paradgren – vart han än sätter sin tass sprider han glädje! Trumf är väldigt trygg i nya miljöer, oavsett om det är bland stora hästar i stallet, på kurs med andra hundar eller i stadsmiljö med massa trafikbuller. I vardagen har Trumf en balanserad energinivå, besitter ett harmoniskt inre lugn och hans favoritplats i livet är antingen uppkurad bland filtarna i favoritfåtöljen eller vid mattes sida på väg ut på nya sociala äventyr.

Trumf bor hos sin fodervärd Johanna Rosendahl i Enköping och finns att följa på instagramkontot @tellusandtrumphthetherapydogs.

Hälsa

Höfter: A/A

Armbågar: 0/0

Patella: 0/0

Hjärta: UA

Ögon: UA 20220829

Tänder: fullt saxbett

DNA-testat fri avseende: CEA, MDR1, DM, CD, HU, CMR1, NCL

DNA-testat bärare avseende: PRA

DNA-testat affekterad avseende: ej affekterad

Mentalitet

20200504 godkänt lämplighetstest Social Tjänstehund

20210317 godkänt lämplighetstest med barn hos Svenska Terapihundskolan.

20220207 examinerad Social Tjänstehund i hundunderstödd aktivitet med behörighet för barn hos Svenska Terapihundskolan.

BPH: genomfört 20210509, se protokoll och spindeldiagram nedan. Mina subjektiva kommentarer:

Vad är mina övergripande tankar kring Trumfs BPH-protokoll?

Trumfs absolut starkaste egenskap är hans härliga socialitet, han är otroligt trygg i alla möjliga och omöjliga sociala situationer, såväl på som utanför BPH-banan. Det förvånar mig inte att han får treor i föremålsleken både på lekfullhet och energi eftersom han generellt är väldigt lekfull med ett högt föremålsintresse och dessutom har han ett fint godisdriv, vilket gör honom lättbelönad i vardagen. Vaktinstinkt och skärpa är egenskaper han i princip helt saknar och i övrigt är han en harmonisk, positiv och tystlåten kille utan kvarstående rädslor. 

Vad i Trumfs testresultat är jag extra nöjd samt missnöjd med?

I vardagen är Trumf en generellt nyfiken kille både socialt och miljömässigt. Till både min och fodervärdens överraskning uppvisade han på sitt BPH istället en miljömässigt bristande nyfikenhet, vilket gav honom utmaningar med moment fyra “överraskning” och moment 5 “skrammel”. Han avståndsreglerar och sysselsätter sig med att nosa på diverse spännande fläckar i gräsmattan vilket gör att tiden hinner gå ut innan han går fram och undersöker saken närmare. När han väl undersöker saken (efter utsatt tid) tar han god tid på sig och är mycket noggrann, och sedan skakar han av sig och går vidare med livet. Så, även om jag hade önskat att just de två momenten såg annorlunda ut måste jag ändå säga att jag är nöjd över att han inte lägger på sig något obehag i de efterföljande momenten – inga kvarstående rädslor alls och ut trippade han från planen med huvudet högt och den lilla svansen i topp. 

Hur väl stämmer testresultatet överens med hur Trumf är i vardagen?

Trumf reagerade på momenten ungefär som jag förutsåg att han skulle och sammanfattningsvis tycker jag att hans BPH ganska bra speglar hur han är i vardagen, även om hans miljömässiga nyfikenhet som sagt är högre i vardagen än vad protokollet ger sken av.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image0.jpeg

 

Exteriör

Ej exteriörbedömd än.

Avel

Trumf lånas ut till ett begränsat antal trevliga och friska tikar, förutsatt att tikägaren ansvarar för att utvärdera avkommorna avseende HD, ED samt BPH. Varmt välkommen att skicka ett mail med en presentation!

Trumfs första kull är Mingelkullen tillsammans med Björabäckens Flowerpower Snowtower “Flinga”, där han fick 7 valpar 20210817 här hemma hos oss på kennel Ljuvliga. 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är dsc04364-redigera.jpgDenna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är dsc04355-redigera.jpg
67283627_2356182401321357_5761809304596250624_o
67266124_2356182471321350_6196533580626132992_o

Föräldrar