Om oss

Grunden i vår flock består av mig själv, Nathalie Nylén, och min fästman Anders Dahlin. Kärleken till djur och natur har vi gemensamt även fast den stora passionen för hundar ligger mest hos mig, med världens bästa husse vid min sida. Vi bor på en ö mitt i Mälaren utan broförbindelse, utanför Strängnäs strax söder om Stockholm, och har sedan fyra år tillbaka renoverat vårt livs drömgård samtidigt som vi strävar mot ett långsiktigt självförsörjande.

Mitt stora hundintresse har jag haft hela livet. Jag lärde mig att gå tillsammans med familjens New Foundland Ricky, växte upp med Golden Retrievern Dixie som mamma tävlade både i lydnad, jakt och utställning och så småningom fick jag även prova på att träna hund själv med kusinens Schäfertik Perita. Som tonåring fick jag upp intresset för genetik. Jag förkovrade mig i ämnet genom att läsa varenda genetikbok som fanns på biblioteket samtidigt som jag startade “Triumphs Hamsteruppfödning” för att kunna tillämpa allt jag lärt mig i praktiken. Jag engagerade mig som ledamot i hamsterföreningens styrelse, skrev artiklar till föreningens medlemstidning och delade friskt med mig av min kunskap till mina uppfödarkollegor genom att hålla föreläsningar i i ämnet “hamsterns genetik”. Och ja, jag gick verkligen “all in” för mitt stora intresse redan då och jag sitter just nu och småler när jag skriver de här raderna – tänk så stor betydelse den där 200-grams lilla fluffiga födelsedagspresenten “Piggelin” fick i mitt liv…

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 67076514_673209933090996_5410488646300073984_n-1.jpeg

När jag sedermera köpte min allra första egna hund, Australian Shepherd-tiken Vilja, var det startskottet för en tid i livet med fokus på hundträning och vi åkte land och rike runt hon och jag och tränade och tävlade både lydnad, viltspår och diverse andra sporter. Vilja fick en kull med valpar men två av valparna gick bort i förtid i en hjärtsjukdom så varken Vilja eller fodertikarna jag hade behållt från hennes första kull kunde jag gå vidare med avelsmässigt. I anslutning till det kom Pomeraniantiken Foxi in i mitt liv (min “tröstehund” som Anders uttryckte det.) Foxi var fantastisk och hennes valpar likaså men jag kände aldrig att rasen riktigt var helt 100% rätt för mig då jag vill ha lite “mer hund”, både storleksmässigt och mentalt. Under alla år hade jag parallellt med dessa hundar haft ögonen på en ras som då kallades för “miniaussie” men inte var godkänd som ras ännu. När jag sedan började höra det ryktas om att den var på väg att bli godkänd fanns det inga som helst tvivel – jag hade äntligen hittat rätt. Jag planerade min första importresa 2017, hämtade hem mina tre första tikvalpar från hemlandet USA 2018 och välkomnade Kennel Ljuvligas allra första Miniature American Shepherd-valpar till världen våren 2019 och sedan dess har det känts som att jag verkligen centrerat mina cirklar inte bara kring hund i allmänhet utan givetvis kring Miniature American Shepherd som ras i synnerhet. 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är screen-shot-2019-01-24-at-18.56.04.png

Jag är en person som älskar utveckling i den läranderesa som är livet. Sedan starten med Miniature American Shepherd har det blivit många spännande importresor, givande samarbeten och intressanta utmaningar och jag har dessutom haft ynnesten att omge mig med alldeles fantastiska människor i form av både valpköpare, uppfödarkollegor och andra rasentusiaster och likasinnade “hundnördar”. Jag har förkovrat mig i avel och uppfödning under SKK´s flagg, fördjupat mig ännu mer i genetiken via kurser och utbildningar och nu senast examinerade jag mig till testledare för BPH (beteende- och personlighetsbeskrivning hund) då jag kände en bubblande lust att lära mig mer om hundens mentalitet. Jag har en tydlig vision om vart jag vill nå med mitt eget avelsarbete och vill därutöver alltid fungera som ett av många kugghjul i navet som driver vår fantastiska ras framåt, i en positiv anda. Miniature American Shepherd är sammanfattningsvis helt klart “min ras” och samtidigt som jag aktivt arbetar för att utveckla vår fantastiska ras, njuter jag av att faktiskt få leva min dröm – med mina Ljuvliga hundar. Och valpar såklart.

Varmt välkommen att följa med på vår resa!