Maestro

Vår lille charmör

True Happiness Sir Jack

Född: 20200626

Regnr SKK: SE41011/2020

Mor: Baltic Sea Spirit Sweet Satin Josy

Far: Patchworks Guy Smiley At Makanalong

Attribut

Färg: röd trefärgad

Ögon: bruna

Svans: lång

Mankhöjd: 41cm

Vikt: 14kg

 

Personlighet

Maestro är en go & glad kille som har en allmänt optimistisk inställning till livet. Han fullkomligt älskar gos, mys, klapp och kel och är oerhört kärvänlig och kramgo liten nallebjörn. Vi beskriver honom ofta som en blandning mellan Nalle Puh och hans kompis Tigger eftersom han ofta “smajlar” glatt med hela munnen, skuttar mer än springer och dessutom gärna studsar upp på folk som han hälsar på – en sprudlande kärleksbomb som ofta lockar oss till skratt!

I vardagen är han en enkel och lättsam hund med en balanserad energinivå och tydlig off-knapp. Han bor på en hästgård med sin pappa Munter och hjälper matte med gårdssysslor som att bära bort is från hästarnas vattenhink, agera grävmaskin vid behov och att hålla koll så att gårdskatten sköter sig. Både hemma på gården och på promenader går han lös och kommer alltid på inkallning, även om en flock rådjur springer precis framför nosen på honom. Han har en lagom portion vakt och larmar när det kommer någon, för sedan välkomna gästen efter att matte talat om att läget är under kontroll.

I träningen har Maestro en stark will to please och skulle kunna offra sin högra tass för att matte ska bli nöjd. Han är oerhört förig och följsam och gör verkligen allt för att göra rätt. För övrigt så går social belöning före både godis och leksak – beröm är det bästa som finns i hela världen!

Maestro bor med sin fodervärd Margareta i Eskilstuna.

Hälsa

Höfter: A/A

Armbågar: 0/0

Patella: 0/0

Hjärta: UA

Ögon: UA 20220429

DNA-testat fri avseende: CEA, DM, MDR1, PRCD/PRA 

DNA-testat bärare avseende: ej bärare

DNA-testat affekterad avseende: ej affekterad

Mentalitet

BPH: genomfört 20220427, se protokoll och spindeldiagram nedan. Mina subjektiva kommentarer:

Vad är mina övergripande tankar kring Maestros BPH-protokoll?

Maestro är en mjuk, snäll och positiv kille som dagen till ära hade en lite lägre nyfikenhet än han vanligtvis brukar ha i vardagen. Han är oerhört förig och följsam och när han stöter på utmaningar som vid första anblick kan verka skrämmande, så tar han ett fint stöd i matte och litar till fullo på hennes bedömning om att “kusten är klar” och då undersöker han, skakar av sig och går vidare med livet lika glad som vanligt. 

Vad i Maestros testresultat är jag extra nöjd samt missnöjd med?

En egenskap som jag verkligen värdesätter hos Maestro är hans positiva attityd. Den genomgående röda tråden på BPH-banan var hans svansviftande mellan momenten och beskrivarens kommentar var att hon “sällan skådat en så glad svans, trots att det fanns några moment som han inte tyckte var så jätteroliga.” Vad som däremot överraskade var att han skulle reagera på moment 8 “skott” eftersom han är helt obrydd om alla former av ljud i vardagen oavsett om det handlar om åskoväder, fyrverkerier eller skott. Vid första skottet fick vi en startreaktion där han hoppade till och lokaliserade figuranten med blicken, för att sedan vara helt obrydd när andra skottet kom när han direkt kunde se vart oljudet kom ifrån.

Hur väl stämmer testresultatet överens med hur Maestro är i vardagen?

Maestro reagerade på momenten ungefär som jag förutsåg att han skulle och sammanfattningsvis tycker jag att hans BPH ganska bra speglar hur han är i vardagen, även om vi hade förväntat oss att han skulle vara helt skottfast.

Stamtavla

Exteriör

Ej exteriörbedömd än.

Avel

Maestro lånas ut till ett begränsat antal trevliga och friska tikar, förutsatt att tikägaren ansvarar för att utvärdera avkommorna avseende HD, ED samt BPH. Varmt välkommen att skicka ett mail med en presentation!

Ej använd i avel än.

Fler bilder

Föräldrar 

PRIO-1-DSC_6266
josy