Lova & Lyx

20211119 föddes fyra valpar här hemma på ön – tre hanar varav två blue merle och en röd samt en bluemerletik. Moder var Tonka’s Last Lil Love “Lova” och fader var Baltic Sea Spirit Lil Wonder Lyx “Lyx”.

Alla valpar är bokade och vi tackar ödmjukast för visat valpintresse.

Mer info om pappa Lyx:

Namn: Baltic Sea Spirit Lil Wonder Lyx

Höfter: A/A

Armbågar: 0/0

Ögonlysning: UA

BPH: genomfört med skott, se protokoll nedan.

Mattes beskrivning av Lyx:

“Lyx är en mycket trevlig kille, lugn i alla miljöer och situationer men har ändå mycket krut/tryck i tassarna när han vill och springer väldigt fort – han hinner alltid ikapp min systers hjorthund till hennes stora förtret! Han är alltid lugn inne och ligger gärna på rygg i knät. 

Träna personsök gör han gladeligen men vill helst inte lämna den hittade figuranten, så det har krävts lite extra träning att belöningen kommer när han visar mig var figuranten finns. Spårar gör han bra i utmärkt tempo och noggrant både vilt/blod och personspår. Han har också varit på flera utställningar och har placerat sig som BIS-valp flera gånger.

Lyx tycker mycket om alla människor, bekanta eller helt nya spelar ingen roll bara de klappar och gosar med honom. Han kommer överens med alla hundar vi mött. Hans absoluta favorit i alla kategorier är att få bada och då spelar det ingen roll om det är i leriga diket, kanalen, insjön eller i havet – han simmar i alla vatten året runt.”

Tusen tack till Kid Sjöö på Kennel True Happiness för lånet av denna trevliga gentleman!