Diesel

Vår lysande stjärna

Ljuvliga Explosiva Diesel

Född: 20200926

Regnr SKK: SE60418/2020

Mor: Tonka’s Lil Miss Attitude

Far: Ryder (of Basileas & Just Gorgeous)

Titlar: LD STARTKLASS, RLDN, RLDF, RLDA

Attribut

Färg: blue merle med vitt utan tan (bi)

Ögon: blåa

Svans: lång

Mankhöjd: 41cm

Vikt: 12kg

Personlighet

Diesel är en sprudlande energisk och lekfull liten clown, precis som sin mamma Lita. Nyfikenheten och upptäckarlusten på topp och han älskar alla former av aktiviteter, speciellt när de går i ett högt tempo. Den här killen har alltid ett bus på lut och en liten räv bakom örat – en och en annan myra i brallan finns det också plats för!

I vardagen är Diesel trygg i tassarna och tar nya miljöer och skrämmande händelser med en klackspark. Han är socialt tillgänglig och har inga problem med främmande människor. Vägen till hans hjärta är lek och bus och de han känner väl blir alltid överöst med välkomstpussar. Som unghund hade han ett intresse för vilt men går nu lös både i skogen och i villaområdet utan problem och även off-knappen och mys-genen har vuxit fram ju äldre han har blivit. För övrigt är han en kille som gillar att höra sin egen röst, speciellt när det blir långtråkigt eller när det kommer “inkräktare” till hans tomt.

Till skillnad från Diesels lite mer “clownigare” sida i vardagen, är han precis tvärt om som tränings- och tävlingshund och är alltid fokuserad. Han har massor av will to please, är oerhört förig/följsam och gör allt för att göra rätt. Han har ett högt föremålsintresse och bra kamplust men går även bra på både godis och social belöning. Tillsammans med matte tränar och tävlar han rallylydnad där han både tagit championat och tävlat lag-SM men har även visat framtassarna i både lydnaden där han är uppflyttad till lydnadsklass 1 samt brukset där han är uppflyttad till lägre klass spår.

Diesel bor hos Veronica i Sollentuna och finns att följa på instagramkontot @ljuvliga_explosiva_diesel.

Hälsa

Höfter: B/B

Armbågar: 0/0

Patella: 0/0

Hjärta: UA

Ögon: UA 20220309

DNA-testat fri avseende: CEA, PRA, MDR1, DM, CD, HC, HU, MR1, NCL

DNA-testat bärare avseende: ej bärare

DNA-testat affekterad avseende: ej affekterad

 

Mentalitet

BPH: genomfört 20220409, se protokoll och spindeldiagram nedan. Mina subjektiva kommentarer:

Vad är mina övergripande tankar kring Diesels BPH-protokoll?

Diesel är en härligt energisk och sprudlande glad kille och vad han än stöter på för svårigheter så tacklar han det med en stor portion nyfikenhet. Han har ett fint socialt självförtroende, är både lekfull och godisdriven och har en måttlig vaktinstinkt. Miljömässigt är han trygg i tassarna och hanterar både skrammel, underlag och skott på ett föredömligt sätt. 

Vad i Diesels testresultat är jag extra nöjd samt missnöjd med?

Diesel kommer från en kull där en av de mest framstående egenskaperna är en generellt hög miljötrygghet och Diesel själv är en kille som står stadigt på jorden med alla fyra tassar, vilket är en egenskap jag uppskattar mycket. På moment 4 “visuell överraskning” plockade han fram sin vakt för att skälla ut vippgubben ordentligt och även om han i vardagen har en måttlig vaktinstinkt, trodde ändå både jag och matte att han skulle vara snabbare än han var att gå fram och “förlåta” den fula gubben.

Hur väl stämmer testresultatet överens med hur Diesel är i vardagen?

Diesel reagerade på momenten ungefär som jag förutsåg att han skulle och sammanfattningsvis tycker jag att hans BPH ganska bra speglar hur han är i vardagen, bortsett från moment 4 som nämndes ovan. 

 

Stamtavla

Exteriör

Ej exteriörbedömd än.

Avel

Diesel lånas ut till ett begränsat antal trevliga och friska tikar, förutsatt att tikägaren ansvarar för att utvärdera avkommorna avseende HD, ED samt BPH. Varmt välkommen att skicka ett mail med en presentation!

Ej använd i avel än.

Fler bilder

Föräldrar