Pralin

Vår kavata lilla

Björabäckens Chocolate Power Pralin

Född: 20200412

Regnr SKK: SE32369/2020

Mor: Gemstone’s Rising Of The Phoenix

Far: Cross L’s Rebel In Red

Attribut

Färg: red merle med vitt och tan

Ögon: blåa

Svans: lång svans

Mankhöjd: 38cm

Vikt: 9kg

Personlighet

Pralin är en oerhört rar liten tjej som har en sprudlande positiv inställning till livet, “go och glad kexchoklad” är ett uttryck jag ofta använder när jag får frågan om hur hon är till sättet. Hon är enkel i vardagen, energisk i träningen och charmig som få, vilket gör att hon alltid lyckas nästla sig rakt in i hjärtat på varenda kotte hon möter på sin livsväg.

I vardagen är Pralin trygg i tassarna både socialt och miljömässigt, det är sällan något som bekommer henne över huvud taget. Hon har en sällsamt balanserad socialitet där tyngdpunkten ligger på tryggheten i mötet med nya människor och hundar – hon möter alla med vänlighet, nyfikenhet och artighet. Även energimässigt är hon balanserad och har en fin offknapp som gör vardagen harmonisk. Jaktlusten är obefintlig men vakt har hon däremot på hemmaplan där hon kan larma från tomtgränsen, men så fort hon förstår att matte bjuder in ”inkräktarna” välkomnar hon dem med sin sedvanliga, spralliga vänlighet.

Pralin är lyhörd och följsam och tycker verkligen om att vara till lags och göra rätt. Hon har en rejäl portion driv och är ett riktigt energiknippe, hennes ögon strålar när det vankas träning och kvickheten är rolig att ha med sig ut på träningsplanen. Att hon är snabblärd, orädd och har en fin kroppskontroll gör att agility är både henne och mattes favoritsport och belöningsmässigt är hon en fröjd – hon gör vad som helst för en minimal liten godisbit men tycker att det är minst lika roligt att jaga efter en boll eller sätta sig fast som en liten häftapparat i kampleksaken.

Pralin bor hos sin fodervärd Lina Lundin i Eskilstuna och finns att följa på instagramkontot @shepherdsandlina.

 

Hälsa

Höfter: A/A

Armbågar: 0/0

Patella: 0/0

Hjärta: UA

Ögon: UA 211104

DNA-testat fri avseende: CEA, PRA, MDR1, DM, CD, HU, CMR1, MDR1, NCL

DNA-testat bärare avseende: ej bärare

DNA-testat affekterad avseende: ej affekterad

Mentalitet

BPH: genomfört 20211016, se protokoll och spindeldiagram nedan. Mina subjektiva kommentarer:

Vad är mina övergripande tankar kring Pralins BPH-protokoll?

Pralin är en balanserad tjej som tacklar livet med jämnmod, vilket jag tycker går som en röd tråd genom hela protokollet. Vad hon än stöter på för utmaningar så tar hon sig an dem med en stor portion positivitet. Hon är trygg i tassarna, både socialt och miljömässigt, och även om någonting vid första anblick kan upplevas lite skrämmande (som vid moment 5, skrammel) så kommer hon ändå över det med lite stöd från matte. Hon har en liten portion vakt vilket hon plockar fram vid moment “närmande person” och i övrigt har hon inga problem med varken underlag eller skott.

Vad i Pralins testresultat är jag extra nöjd samt missnöjd med?

Pralin har ett superfint godisdriv och kamplust i vardagen varför det såklart är lite trist att protokollet inte ger sken av det med tvåor på både lekfullhet och matintresse, men att kampa med någon annan än matte är hon inte van vid och vid matburkarna fanns det en massa annat spännande att utforska istället. Desto roligare var det att höra beskrivarens kommentar om hennes reaktion på moment skott då hon sa “ja vid skottet började vi undra hur det var med hennes hörsel för hon gjorde inte ens en startreaktion, ingen reflex eller någonting.” Det är vår Pralin det, hon tar det mesta med ro hon. 

Hur väl stämmer testresultatet överens med hur Pralin är i vardagen?

Pralin reagerade på momenten ungefär som jag förutsåg att hon skulle och sammanfattningsvis tycker jag att hennes BPH ganska bra speglar hur hon är i vardagen, även om hennes mat- och leklust som sagt är högre än vad protokollet ger sken av.

 

Exteriör

Ej exteriörbedömd än.

Avel

Ej använd i avel än.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 5.jpegDenna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 4.jpegDenna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är p2.jpegDenna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är pralin-stacc8a1.jpegDenna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är pralin-stacc8a-2.jpegDenna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är pralin-ligg.jpeg

Föräldrar

87471408_2908245592529314_625598296315920384_nimg_4053