Lita

Vår sprudlande positiva

Tonka’s Lil Miss Attitude

Född: 20180814

Regnr SKK: SE31557/2020

Mor: Concho Pearl’s I´m Fall N 4 U

Far: Tje Chili Charlie

Attribut

Färg: blue merle utan vitt och tan

Ögon: bruna

Svans: lång svans (dock kuperad till stubb, ej NBT)

Mankhöjd: 39cm

Vikt: 10kg

Personlighet

Lita har ett sprudlande positivt sätt och är ett riktigt litet lyckopiller. Hon är en riktigt glad tjej som är full av energi, bus och lekfullhet och som alltid väljer en rolig lek framför allting annat – oavsett om det handlar om att kasta boll, kampa med en trasa eller träna något roligt. Hon är en lojal följeslagare som aldrig lämnar min sida, om man så ska gå på toaletten så ska hon prompt med in.

Lita är en riktig “wigglebut” och är en otroligt utåtriktad och social tjej – vem hon än träffar så blir det snabbt hennes bästa kompis. Hon har ett stort självförtroende, mycket nyfikenhet och en allmänt lekfull inställning till livet vilket gör att hon i flocken fått rollen som lekledare och hon drar gärna igång alla andra till lek, bus och galna upptåg.

I träningen är hon extremt lyhörd och kvicktänkt. Hon kommer ifrån linjer prestationsavlade för arbete, vilket gör henne otroligt kontaktsökande, samarbetsvillig och förig/följsam. Hon har en hög energinivå, mycket driv och en motor utöver det vanliga – tryck under tassarna är en kraftig underdrift när det kommer till den här lilla illbattingen.

Lita bor hos sin fodervärd Elin i Uppsala och finns att följa på instagramkontot @ljuvliga_ligan.

DSC_6552logo

Hälsa

Höfter: B/B

Armbågar: 0/1

Patella: 0/0

Hjärta: UA

Ögon: UA 20211221

Tänder: fullt saxbett

DNA-testat fri avseende: CEA, PRA, MDR1, DM, CD, HC, HU, MR1, NCL

DNA-testat bärare avseende: ej bärare

DNA-testat affekterad avseende: ej affekterad

 

Mentalitet

BPH: genomfört 20200522, se protokoll och spindeldiagram nedan. Mina subjektiva kommentarer:

Vad är mina övergripande tankar kring Litas BPH-protokoll?

Lita är en härligt energisk och sprudlande glad tjej, vilket jag tycker går som en röd tråd genom hela protokollet. Vad hon än stöter på för svårigheter så tacklar hon det med ett glatt humör och bubblande livsenergi. Hon har ett fint självförtroende, både socialt och miljömässigt, och även om någonting vid första anblick kan upplevas lite läskigt (som vid moment 4, överraskningen) så använder hon nyfikenheten till att komma över det. Leklusten är generellt högre än godisintresset och förföljandet är roligare än gripandet, även om hon likväl besitter en explosiv kamplust. Vakten finns där men är nästan obetydlig (se moment 6, närmande person) och hon är trygg i tassarna både vad gäller underlag och skott.

Vad i Litas testresultat är jag extra nöjd samt missnöjd med?

Lita är en så oerhört fantastisk hund på alla sätt och vis så det är svårt för mig att bara välja en enda sak som jag är extra nöjd med, så jag väljer istället hennes betyg på det övergripande. Treor på “energisk” och “positiv attityd” samt nollor på “ljudlig” och “arg”, vilket beskriver henne på pricken. Jag har sällan sett henne arg eller hört henne skälla, samtidigt som hon har massor av motor och tryck under tassarna. I kombination med att hon är den mest samarbetsvilliga, kontaktsökande och föriga/följsamma hunden jag någonsin träffat är hon helt enkelt ett riktigt lyckopiller. Det enda i hennes protokoll jag kan komma på som jag skulle kunna vara missnöjd med är att hon inte fick full pott på lekfullheten eftersom hon lekte med, men inte grep tag i, testledarens leksak – men jag tröstar mig med att hon är desto mer lekfull i vardagen.

Hur väl stämmer testresultatet överens med hur Lita är i vardagen?

Lita reagerade på momenten ungefär som jag förutsåg att hon skulle och sammanfattningsvis tycker jag att hennes BPH ganska bra speglar hur hon är i vardagen, även om hennes leklust som sagt är högre än vad protokollet ger sken av.

Screen Shot 2020-05-27 at 11.48.15

Stamtavla

 

Exteriör

Ej exteriörbedömd än.

Avel

Litas första kull är Explosionskullen tillsammans med Ryder där hon fick 10 valpar 20200926 hos oss på kennel Ljuvliga.

Litas andra kull är Vinnarkullen tillsammans med Arun där hon fick 9 valpar 20220418 hos oss på kennel Ljuvliga.

Fler bilder

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är dsc_9599.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är dsc_6394-1.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är dsc_9760.jpg

Föräldrar

45019843_272433343407537_874040640898334720_n59337407_824574887900036_1946608920919277568_n