Flinga

Vår lilla goding

Björabäckens Flowerpower Snowtower

Född: 20190411

Regnr SKK: SE34374/2019

Mor: Gemstone’s Rising Of The Phoenix

Far: Cedar Valleys Ukiah @ Trails End

Attribut

Färg: blue merle med vitt och tan

Ögon: blåa

Svans: lång svans

Mankhöjd: 38cm

Vikt: 10kg

Personlighet

Flinga är en otroligt älskvärd och tillitsfull tjej som får folk att falla som furor för hennes oemotståndliga charm – hon är som en social liten fjäril som verkligen älskar allt och alla. Hon har alltid en positiv attityd och en evigt optimistisk inställning till nya möten, miljöer och händelser och tycks alltid tänka “åh, undrar vad för spännande jag stöter på härnäst i livet?” För Flinga spelar det ingen roll om det handlar om vuxna människor, små barn, yviga små kycklingar eller för henne vitt främmande hundar – hon möter alla med vänlighet, nyfikenhet och ett socialt självförtroende utöver det vanliga.

I vardagen är Flinga otroligt lättsam att ha att göra med och är följsam, lyhörd och väldigt mjuk i sitt sätt. Hon lever ihop med två små barn som hon ser som sina bröder och delar mer än gärna med sig av både leksaker, mat och andra resurser och de allra smaskigaste tuggbenen går hon gärna fram och bokstavligen talat stoppar in i barnens munnar – delad glädje är för henne helt klart dubbel glädje. Att hon är en mycket snäll hund råder det inga tvivel om, den här lilla tjejen vill inte en enda liten fluga förnär.

I träningen har Flinga ett högt godisdriv och en härlig kamplust och är både kvicktänkt och snabblärd. Agility är hennes absoluta favoritsport, hon är smidig med en fantastisk kroppskontroll och älskar fart och fläkt. Hon saknar helt och hållet jaktinstinkt men har en god portion alarmerande vakt – “inkräktare” på hennes tomt blir notoriskt utskällda innan matte har bekräftat hennes uppmärksamhet med ett “tack tack, de är välkomna här!”

Flinga bor hos sin fodervärd Frida i Stallarholmen och finns att följa på instagramkontot @ljuvliga_flinga.

DSC_8212logo

DSC_7630logo

Hälsa

Höfter: B/B

Armbågar: 0/0

Patella: 0/0

Hjärta: UA

Ögon: UA 20201022

Tänder: fullt saxbett

DNA-testat fri avseende: CEA, MDR1, CD, HU, CMR1, NCL, PRA

DNA-testat bärare avseende: DM

DNA-testat affekterad avseende: ej affekterad

Mentalitet

BPH: genomfört 20200913, se protokoll och spindeldiagram nedan. Mina subjektiva kommentarer:

Vad är mina övergripande tankar kring Flingas BPH-protokoll?

Flinga är en positiv, social och energisk liten tjej som dagen till ära hade en sprudlande, lite yvigt positiv attityd. Hennes explosiva energi går som en röd tråd genom hela protokollet och hon tar sig igenom utmaningarna med hjälp av lika delar nyfikenhet som härlig optimism. Hon har en stor leklust, högt godisdriv och är härligt trygg i tassarna både när det kommer till nya människor, miljöer och diverse skrämmande situationer – vilka hon reder ut alldeles finfint.

Vad i Flingas testresultat är jag extra nöjd samt missnöjd med?

En egenskap som jag verkligen värdesätter hos Flinga är hennes underbara sociala självförtroende, hon är trygg i sig själv och har därför alltid mött nya bekantskaper med vänlighet och nyfikenhet. I just det här fallet tycker jag det lyser igenom protokollet specifikt på moment 6 “närmande person”, där hon först och främst inte ens reagerar utan sitter bara lugnt och tittar på när personen närmar sig, för att sedan så fort hon får chansen springa rakt fram och nyfiket hoppa upp med framtassarna på figuranten (när denne fortfarande inte ens hunnit ta av sig den “läskiga” dräkten) för att tigga klappar, kel och godis  – det är verkligen Flinga i ett nötskal! Vad jag däremot inte hade kunnat förutspå var att hon skulle reagera på moment 8 “skott” eftersom hon i vardagen är totalt obrydd om alla former av ljud, inklusive fyrverkerier, åskoväder och skott. Vid första skottet reagerade hon inte alls (precis som förutspått) men efter andra skottet började hon gnälla, vilket hon dock slutade med så fort matte tog fram leksaken och sen var det inget mer med det.

Hur väl stämmer testresultatet överens med hur Flinga är i vardagen?

Flinga reagerade på momenten ungefär som jag förutsåg att hon skulle och sammanfattningsvis tycker jag att hennes BPH ganska bra speglar hur hon är i vardagen, även om jag som sagt hade förväntat mig en hundraprocentig skottfasthet.

 

Stamtavla

Exteriör

Ej exteriörbedömd än.

Avel

Flingas första kull är Mingelkullen tillsammans med Trumf där hon fick 7 valpar 20210817 hos oss på kennel Ljuvliga. 

Flingas andra kull är Hippiekullen tillsammans med Krut där hon fick 6 valpar 202300507 hos oss på kennel Ljuvliga. 

 

Fler bilder

DSC_7823

DSC_8381DSC02084DSC02063-RedigeraDSC02231DSC02272-Redigera

Föräldrar

87471408_2908245592529314_625598296315920384_n53095689_2215961088424438_6397076177885855744_n