Aska

Vår härligt dynamiska

Ashland’s Chupa Chups

Född: 20191223

Regnr SKK: SE65073/2021

Mor: Ashland’s Been There Done That

Far: Ashland’s Heartthrob

Attribut

Färg: blue merle med vitt och tan

Ögon: blåa

Svans: lång svans (dock kuperad till stubb, ej NBT)

Mankhöjd: 41cm

Vikt: 13kg

 

Personlighet

Aska är en oerhört balanserad tjej med lika delar fart och fläkt, som lugn och ro. I mötet med nya människor och andra hundar är hon tryggheten själv samtidigt som hon har en fin upptäckarlust och är genuint nyfiken på världen omkring henne – hon vill verkligen lära känna allt och alla! 
 
I vardagen har Aska en fin av- och påknapp och en balanserad energinivå, vilket gör henne till en behaglig följeslagare. Hon tar alltid täten i lek, bus och kapplöpningar utomhus men samtidigt är hon också den första att slänga sig på rygg i soffan när man kommer in och be om klappar på magen. Hon är förvånansvärt tystlåten och oavsett vilken aktivitet vi har för oss har jag, hittills i alla fall, aldrig hört henne varken skälla, gnälla eller pipa vilket är en egenskap jag uppskattar oerhört mycket.
 
I träningen har Aska ett fint godisdriv och stort föremålsintresse. Kamplusten är det heller inget fel på och favoritsysslan är att strimla varenda ny leksak hon får (till mattes stora förtret!) Hon har en harmonisk balans mellan en alert följsamhet och en trygg självständighet vilket kan vara en bidragande faktor till att hon, på rekordtid, har nästlat sig rakt in i hjärtat på både matte, husse och resten av flocken här hemma på ön. 
 
Aska bor här hemma hos oss på Lindö. 
 

Hälsa

Höfter: A/A (LOF)

Armbågar: 0/0 (LOF)

Patella: 0/0 (LOF)

Hjärta: UA

Ögon: UA 20210126 (LOF)

Tänder: fullt saxbett

DNA-testat fri avseende: CEA, PRA, HC, MDR1, DM, HUU, CMR1, NCL, MD, IGS-A

DNA-testat bärare avseende: ej bärare

DNA-testat affekterad avseende: ej affekterad

 

Mentalitet

Ej genomfört BPH än.

Stamtavla

 

Exteriör

Ej exteriörbedömd än.

Avel

Askas första kull är Glädjespridarkullen tillsammans med Masse där hon fick 5 valpar 20220409 hos oss på kennel Ljuvliga. 

Fler bilder

FÖRÄLDRAR