Spira

Vår goa lilla “räserräka”

Minions Ljuvliga Spira af Missouri

Född: 20180204

Färg: blue merle med vitt och tan

Mankhöjd: 33cm

Vikt: 6kg

Personlighet

Spira är en väldigt energisk liten tjej och det verkligen spritter i kroppen av livsglädje – hon är glad, lekfull och snabbare än vinden! Hon är miljöstark och trygg i tassarna i alla möjliga sammanhang och miljöer och enkel att ha att göra med i vardagen.

I träningen har Spira en stor portion “will to please” och är lättlärd, lyhörd och lekfull. Hon älskar verkligen att träna och går “all in” i allt hon och matte tar sig för tillsammans. Hennes stora föremålsintresse och kamplust gör henne väldigt lättbelönad och det gör inte saken sämre att hon har matlust till tusen – hon jobbar stenhårt för vilken belöning som helst. Hon har en utpräglad samarbetsvilja och har ända sedan hon var valp, hellre kommit tillbaka med leksakerna som kastats än att leka ensam.

I vardagen är Spira en tyst och lugn hund men har lätt för att gå upp i varv när det händer något roligt (som agilityträning till exempel) och har då en tendens att bli ljudande om man inte håller i tyglarna. Samtidigt har hon en stark av-knapp och bjuds det ingen träning har hon ingenting emot att mysa i knät en hel dag. Hon saknar helt och hållet aggression, är väldigt förarvek och socialt tillgänglig (utan att vara varken reserverad eller överdrivet uppmärksamhetssökande) men har inte lika utpräglad vall- och vaktinstinkt som många av sina rasfränder.

Spira bor hos sin fodervärd Sandra Helén i Vällingby och tränar agility och rallylydnad.

Hälsa

Höfter: ej röntgad än

Armbågar: ej röntgad än

Patella: ej undersökt än

Hjärta: ej undersökt än

Ögon: ej undersökt än

DNA-testat fri avseende: DM, CEA, HC, CD & CMR1

DNA-testat bärare avseende: MDR1

DNA-testat affekterad avseende: ej affekterad

Mentalitet

BPH: ej genomfört än

Förälder till

Ej använd i avel än.

received_620357358398024received_372074113343539DSC_0192received_2274806542542955received_378958992682970spiras huvudbild