Himla

Vår karismatiska lilla “kardborre”

Minions Ljuvliga Himla af Missouri

Född: 20180204

Färg: svart trefärgad

Mankhöjd: 36cm

Vikt: 8kg

Personlighet

Himla är den svarta skönheten som skulle offra sin högra tass för min skull. Hon följer min minsta vink och är mig hack i häl vart jag än går – en riktig liten “kardborre” som amerikanarna säger. Hon vill alltid vara nära och ju närmare desto bättre, hon skulle gärna krypa in under huden om det gick för det hon älskar mer än allting annat är mys, gos, kramar och pussar.

I träningen är hon lättlärd, uppmärksam och engagerad utan att vara alldeles för energisk. Hon har en bra spårnäsa och fin vallningsinstinkt (och tände till redan första gången hon såg ankorna) så tanken är att hon ska tränas både i vallning och viltspår. Hon har en kroppskontroll utöver det vanliga och är otroligt smidig, vig och snabbfotad.

Himla är social med både andra djur och främmande människor och har ett fint “hundspråk.” Hon är otroligt karismatisk och “pratar” gärna med sina uttrycksfulla ståöron och sin gulliga lilla svansstump. Precis som sig bör har hon en portion vakt i sig och varnar gärna ljudligt, men är för den sakens skulle inte svår att få tyst på – ett “tack tack” räcker oftast gott och väl.

Himla tränas i vallning och viltspår.

Hälsa

Höfter: ej röntgad än

Armbågar: ej röntgad än

Patella: ej undersökt än

Hjärta: ej undersökt än

Ögon: ej undersökt än

DNA-testat fri avseende: MDR1, DM, CEA, HC, CD & CMR1

DNA-testat bärare avseende: ej bärare

DNA-testat affekterad avseende: ej affekterad

Mentalitet

BPH: ej genomfört än

Förälder till

Ej använd i avel än.

img_3105wilmamellanhelimg_303449212944_1991179457586596_3284702627618619392_nimg_2176-1