Sia (pensionerad)

Sia pensionerades efter att ha fått en livmoderinflammation och var därför tvungen att kastratreras. Hon bidrog till vårt avelsarbete genom nio valpar med två olika hanar, varav vi hoppas kunna gå vidare med någon av hanarna från hennes linjer i framtida avel. Sia bor hos sin före detta fodervärd och numera ägare, Stina i Stallarholmen. 

Namn: Minions Misty Meadow

Född: 20180204

Regnr SKK: SE54673/2020

Mor: Linderland’s Callie of Northcrest

Far: Loves Moon Over My Hammi

Attribut

Ögon: ett blått, ett brunt

Svans: lång svans (dock kuperad till stubb, ej NBT)

Färg: blue merle med vitt och tan

Mankhöjd: 37cm

Vikt: 10kg

Personlighet

Sia är en helt underbar liten tjej som vi fått förmånen att få använda i vår avel tack vare  hennes fantastiska uppfödare Jan på Minions Kennel i Missouri. Redan första gången jag var där och besökte, när jag skulle hämta hennes kullsyster Himla som valp, föll jag pladask för hennes oemotståndliga charm och än idag är det samma sak – hon charmar varenda besökare här hemma på gården och överöser folk med kärleksfulla pussar och goa kramar!

För kärleksfull är ett ord som kännetecknar Sia väldigt bra. Precis som sin syster Himla vill hon vara så nära som möjligt och hade mer än gärna krupit innanför huden om det hade varit möjligt, oavsett om det gäller oss i familjen eller någon vitt främmande människa. Hon har en hög socialitet och kombinerar det med ett härligt socialt självförtroende vilket gör att hon är trygg i tassarna och nyfiken på varenda kotte hon träffar, såväl fyrbenta som tvåbenta.

Sia har en balanserad energinivå och en bra on/off-knapp. Hon älskar att härja med sina kompisar på promenaderna men lägger sig pladask och kopplar av direkt när vi kommer innanför halldörren igen. Hon saknar i princip helt vaktinstinkt och fåren är hon heller inte särskilt intresserad av, men däremot har hon en rejäl portion will to please och en helt fantastisk personlighet som vi uppskattar enormt.

Sia bor här hemma med oss på Lindö.

Hälsa

Höfter: A/B (OFA)

Armbågar: 0/0

Patella: 0/0

Hjärta: UA

Ögon: UA 20211027

Tänder: fullt saxbett

DNA-testat fri avseende: DM, CEA, HC, CD & CMR1

DNA-testat bärare avseende: MDR1

DNA-testat affekterad avseende: ej affekterad

AVEL

Sias första kull är Yin & Yang-kullen tillsammans med Night Trains Nash Of Clay Creek, där hon fick 2 valpar 20200117 här hemma hos oss på Kennel Ljuvliga (då Sia var registrerad som leasad i SKK vid tiden för kullen är valparna registrerade på hennes amerikanska registreringsnummer AKCDN53231508.)

Sias andra kull är Optimistkullen tillsammans med Patchworks Guy Smiley at Makanalong “Munter” där hon fick 7 valpar 20201115 här hemma hos oss på kennel Ljuvliga.

img_0796

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är kqexhyog.jpeg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är bgqyxxvg-1.jpeg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är s1mx8pgg.jpeg

Föräldrar

himlamamma12096237_486167094898470_4366275258815733836_n