Rebell (pensionerad)

Rebell pensionerades efter att ha bidragit till den svenska genpoolen med 35 valpar med sex olika tikar och dessutom har han medverkat till det internationella avelsutbytet i form av två kullar i Finland och ytterligare två kullar i Japan. I vårt eget avelsarbete går vi vidare med hans dotter Pralin medan han själv lever livets glada dagar hos sin före detta fodervärd och numera ägare, Anna i Stallarholmen. 

Namn: Cross L’s Rebel In Red

Född: 20180827

Regnr SKK: SE20846/2020

Mor: Cross L’s Star Of Breakfast @ Tiffany´s

Far: Cross L´s Carson City No Limits

Attribut

Färg: röd trefärgad

Ögon: ett blått, ett brunt

Svans: lång svans (dock kuperad till stubb, ej NBT)

Mankhöjd: 36cm

Vikt: 8kg

Personlighet

Rebell är en riktigt härlig liten kille – som en virvelvind kastades han in i våra liv och tog våra hjärtan med storm! Han är orädd, framåt och härligt trygg i tassarna i alla situationer och vi fullkomligt älskar hans lite clowniga sida.

Redan första dagen när han anlände från USA visade han framtassarna när han skuttade rakt ut på bryggan, stod längst fram i fören på båten och rörde inte en fena när hela fårflocken kom stormande emot honom för att hälsa välkommen till ön. Han är otroligt orädd och har en stor portion självförtroende, vilket gör honom både miljöstark och väldigt trygg i tassarna. Han är ointresserad av främmande människor men har lätt för att knyta an – han “adopterade” sin nya matte och fodervärd Anna samma sekund han såg henne och har sedan dess inte vikit från hennes sida en enda sekund.

I träningen har han mycket will to please, en fin on- och offknapp och är kvick både i huvudet och kroppen. Samtidigt tackar han definitivt inte nej till att slappa hemma på soffan, det är en av hans absoluta favoritsysslor här i livet. Rebell har en medelhög energinivå och är en riktigt harmonisk och balanserad kille.

Rebell bor hos sin fodervärd Anna Fucik i Stallarholmen.

Hälsa

Höfter: A/B (OFA)

Armbågar: 0/0

Patella: UA

Hjärta: UA

Ögon: UA 20210117

Tänder: fullt saxbett

DNA-testat fri avseende: PRA, MDR1, CEA, CD, DM, HC, HU

DNA-testat bärare avseende: ej bärare

DNA-testat affekterad avseende: ej affekterad

Mentalitet

BPH: genomfört 20200410, se protokoll och spindeldiagram nedan. Mina subjektiva kommentarer:

Vad är mina övergripande tankar kring Rebells BPH-protokoll?

Rebell är en kille som är otroligt trygg i tassarna, oavsett vilken situation han kan tänkas hamna i. Beskrivaren uttryckte det som att han var “en av de mest stabila MAS:ar hon träffat” och det kan jag verkligen hålla med om. Han är trygg i nya miljöer, med främmande människor, plötsliga händelser och höga ljud såsom till exempel skott – ingenting kan få honom att bli stressad, nervös eller tappa fattningen. Han är en otroligt enkel hund att ha att göra med i vardagen och ovanligt tystlåten, jag har i princip aldrig hört honom skälla. Han saknar vaktinstinkt men har ett visst mått skärpa, vilket framförallt kommer till uttryck i hans trygga självförtroende.

Vad i Rebells testresultat är jag extra nöjd samt missnöjd med?

Någonting jag saknar i Rebell som jag gärna hade fått om jag kunde önska, var en större leklust. Han förföljer en kastad kamptrasa men griper den inte, oavsett om det är jag eller testledaren som bjuder in till lek. Nu har jag inte ägt honom från valp och kan därför inte sia kring om det är medfött eller miljömässigt betingat men kommer oavsett att ta extra hänsyn till detta i mitt fortsatta avelsarbete. Vad jag däremot är väldigt nöjd med är hans härliga trygghet, stabilitet och självförtroende som jag tycker lyser igenom hela protokollet. Det är en fantastiskt värdefull tillgång i mitt avelsprogram och kompletterar mina tikar på ett alldeles utmärkt sätt.

Hur väl stämmer testresultatet överens med hur Rebell är i vardagen?

Rebell reagerade på momenten ungefär som jag förutsåg att han skulle och sammanfattningsvis tycker jag att hans BPH ganska bra speglar hur han är i vardagen.

Screen Shot 2020-04-14 at 07.06.59

Avel

Rebells första kull är Epidemikullen tillsammans med Minions Ljuvliga Himla af Missouri “Himla”, där han fick 5 valpar 20200317 här hemma hos oss på kennel Ljuvliga.

Rebells andra kull är Chocolate-Powerkullen tillsammans med Gemstone’s Rising Of The Phoenix “Phoenix”, där han fick 8 valpar 20200412 hos kennel Björabäcken.

Rebells tredje kull är A-kullen tillsammans med Berry Patch Epona “Eppie” där han fick 4 valpar 20210129 hos kennel Världens Bästa.

Rebells fjärde kull är Cruz-kullen tillsammans med Spinnrockens Katyn “Kaisy” där han fick 7 valpar 20210416 hos kennel Spinnrocken.

Rebells femte kull är Höghets-kullen tillsammans med Foxdream’s Cash Flow “Bella” där han fick 4 valpar 20211206 hos kennel Foxdream.

Rebells sjätte kull är Krydd-kullen tillsammans med Dalorogården Ice Cream Vanilla “Vanilj” där han fick 7 valpar 20220317 hos kennel Sage Brand.

Internationell avel

Finland: 2 kullar

Japan: 2 kullar

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image2-1.jpeg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är dsc04701-redigera.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är dsc04686-redigera.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är dsc04528-redigera.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är dsc04633-redigera.jpg

Föräldrar