Lova (pensionerad)

Lova bidrog till vårt avelsarbete genom fem valpar med två olika hanar och pensionerades därefter, då vi istället valde att gå vidare med hennes helsyster Lita i avelsarbetet. 

Namn: Tonkas Last Lil Love

Född: 20190219

Regnr SKK: SE52456/2020

Mor: Concho Pearl’s I´m Fall N 4 U

Far: Tje Chili Charlie

Attribut

Färg: svart och vit

Ögon: bruna

Svans: lång svans (dock kuperad till stubb, ej NBT)

Mankhöjd: 36cm

Vikt: 8kg

Personlighet

Lova är min alldeles egna lilla solskenshistoria som på otroligt kort tid har nästlat sig rakt in i hjärtat som en av mina absoluta favoriter. Hon är trofast följeslagare som är oerhört harmonisk, balanserad och klok och möter en alltid med en strålande glädje och kärvänlig värme – en riktig liten wigglebut!

I vardagen är Lova en fröjd att ha att göra med. Hon är mild och mjuk, samtidigt som hon har ett härligt självförtroende som gör att hon är trygg i tassarna både miljömässigt och socialt. Varje ny människa ser hon som en möjlighet att kunna sno åt sig lite mys och så fort vi har gäster hittar man henne ofta i folks knän ihopkurad som en svart liten katt.

I träningen har Lova en enorm portion will to please och en underbart positiv attityd – vad man än gör så viftar hennes lilla stubbsvans i raketfart av glädje. Hennes harmoniska natur gör henne uthållig och hon tar sig alltid igenom varje uppgift med beslutsamhet och tålmodighet. Hon har både vakt- och vallinstinkt vilket här hemma på gården vanligtvis tar sig i uttryck att fåren håller sig i hagen där de ska, medan grävlingar och annat vilt är förvisade utanför trädgårdens gränser.

Lova bor här hemma med oss på Lindö.

Hälsa

Höfter: B/B

Armbågar: 0/0

Patella: 0/0

Hjärta: UA

Ögon: UA 20200831

Tänder: fullt saxbett

DNA-testat fri avseende: CEA, PRA, MDR1, DM, CD, HC, HU, MR1, NCL

DNA-testat bärare avseende: ej bärare

DNA-testat affekterad avseende: ej affekterad

Mentalitet

BPH: genomfört 20200913, se protokoll och spindeldiagram nedan. Observera att Lova ännu inte var registrerad i SKK vid tiden för sitt BPH och därav finns det istället registrerat på hennes tävlingslicens TAVLIC008778. Mina subjektiva kommentarer: 

Vad är mina övergripande tankar kring Lovas BPH-protokoll?

Lova är en härligt harmonisk liten tös som inte hetsar upp sig i onödan, varken över positiva eller negativa händelser och till skillnad från sin syster Lita, tacklar hon allt som händer med en stor portion lugn. Egenskaper som följer med Lova i varje liten del av protokollet är hennes höga nyfikenhet i kombination med hennes stabila självförtroende, speciellt vad gäller alla skrämselmoment såsom till exempel moment 4 “överraskning”, moment 5 “skrammel” och moment 8 “skott.” Hon är en tystlåten tjej som jag sällan har hört skälla och så även under BPH:t, där hon inte sa ett knyst under hela tiden, och för övrigt har hon både leklust och godisdriv men inte tillräckligt mycket för att få maxpoäng.

Vad i Lovas testresultat är jag extra nöjd samt missnöjd med?

Jag har svårt att komma på vad jag skulle kunna vara missnöjd med vad gäller Lovas protokoll men för att ändå nämna något, så skulle det möjligtvis kunna vara det mediokra betyget på “trygghet” i moment 6 “närmande person” där man hade kunnat önska att hon släppte misstanken och plockade fram tilliten något snabbare än vad hon gjorde. Vad jag däremot är supernöjd med, inte bara i protokollet utan även i vardagen, är Lovas oslagbara kombination av en hög nyfikenhet och ett inre lugn. Det spelar ingen roll vad som händer henne så är hon alltid sin egna stabila klippa som hon kan luta sig mot i stormen, vilket gör henne underbart trygg i tassarna i alla möjliga och omöjliga situationer, miljöer och möten.

Hur väl stämmer testresultatet överens med hur Lova är i vardagen?

Lova reagerade på momenten ungefär som jag förutsåg att hon skulle och sammanfattningsvis tycker jag att hennes BPH ganska bra speglar hur hon är i vardagen.

Avel

Lovas första kull är Ensambarnskullen tillsammans med Treasures Dressed To Kill “Bond” där hon fick 1 valp 20210504 här hemma hos oss på kennel Ljuvliga.

Lovas andra kull är Lyxlirarkullen tillsammans med Baltic Sea Spirit Lil Wonder Lyx “Lyx” där hon fick 4 valpar 20211119 här hemma hos oss på kennel Ljuvliga.

lova1
lova 3
DSC09310-Redigera-Redigera
DSC09272-Redigera
DSC09283-Redigera
DSC09290-Redigera

Föräldrar

45019843_272433343407537_874040640898334720_n
59337407_824574887900036_1946608920919277568_n