Myt

Vår superglada lilla “buffel”

Ljuvliga Myten Om Sig Själv (RLD N)

Född: 20190313

Regnr SKK: SE59059/2019

Mor: Lil Pistols Peach Moonshyne over Zink Ranch

Far: Lil Pistols Super Eze On The Eyez

Färg: röd trefärgad

Mankhöjd: 42cm

Vikt: 12kg

Personlighet

Myt är en kille som tar livet med en klackspark. Han är gladlynt och exceptionellt öppen till sättet och är ständigt nyfiken på att utforska vad världen har att erbjuda honom. Han har en leklust utöver det vanliga samtidigt som han är snäll, ödmjuk och varmhjärtad. Detta tillsammans med hans lite framfusiga och “buffliga” sätt gör att han sätter ett leende på de flestas läppar – tänk er seriefiguren Långben så har ni ett humm om hans härliga personlighet.

Till vardags är han enkel att ha att göra med och finner sig snabbt tillrätta både i nya miljöer och med nya personer. Socialt är han tryggheten själv och har inga som helst problem att träffa varken nya människor eller hundar, även fast han inte är särskilt intresserad överlag. Istället fokuserar han på att nosa upp livets roligheter och är ständigt på jakt efter lek, kamp och annat bus samtidigt som han har en jättefin av- och påknapp.

I träningen är Myt själva definitionen av will to please och har en stor samarbetsvilja, lyhördhet och förighet – han VILL verkligen göra rätt. Han är en sann liten tänkare som med knivskarpt fokus, först i långsamt tempo, klurar ut vad det är matte vill av honom och när poletten väl trillat ner kommer en mer explosiv sida fram. Han har ett enormt föremålsintresse och är lättbelönad som få, framförallt genom hans fantastiska kamplust men tackar absolut inte nej till godis heller. 

Myt bor här hemma med oss på Lindö.

Hälsa

Höfter: C/C

Armbågar: 0/0

Mentalitet

BPH: genomfört 20200522, se protokoll och spindeldiagram nedan. Mina subjektiva kommentarer:

Vad är mina övergripande tankar kring Myts BPH-protokoll?

Myt är en balanserad kille med mycket energi och optimism, vilket jag tycker är ett genomgående tema i hans protokoll. Han kommer in på planen med inställningen att “det här blir kalaskul”, agerar därefter igenom momenten och hade han kunnat recensera sitt eget BPH hade han på vägen ut svarat “det här VAR kalaskul!” Han är tryggheten själv både socialt, miljömässigt och med skrammel/skott och har lek- och kamplust så att det räcker och blir över. Trots hans fortfarande lite pojkiga och buffliga sätt har han förvånansvärt bra fokus och är både kontaktsökande, samarbetsvillig och otroligt förig/följsam.

Vad i Myts testresultat är jag extra nöjd samt missnöjd med?

Myt är verkligen en härlig kille och varken i vardagen eller på hans BPH visar han på några tendenser som jag ogillar, vilket gör det svårt att plocka ut någonting ur protokollet som jag är extra missnöjd med. Om det är någonstans jag ser förbättringspotential så skulle det vara moment 6, närmande person. Där behövde han tid på sig innan han insåg att det var en människa bakom den där spöklika dräkten, men när den poletten väl trillat ned så kunde han lätt skaka av sig obehaget. Vad jag är extra nöjd med däremot är Myts fantastiska leklust. Det gör honom enormt lättbelönad och går hand i hand med hans totaloptimistiska inställning till livet (eller som testledaren sa “en kille som tar livet med en klackspark.”) Det spelar ingen roll om det är matte eller någon annan som bjuder in till lek och inte heller vilket typ av lek eller leksak de kan erbjuda – den här killen tackar alltid ja!

Hur väl stämmer testresultatet överens med hur Myt är i vardagen?

Myt reagerade på momenten ungefär som jag förutsåg att han skulle och sammanfattningsvis tycker jag att hans BPH ganska bra speglar hur han är i vardagen.

myt spindeldiagram

Avel

Ej använd i avel än

Föräldrar

55674710_304443860246702_993244945642946560_n54220391_2316238641990636_5744190025898131456_n